Главная arrow Полезные советы arrow Студія дизайну чи приватний дизайнер: кому довірити інтер’єр


Студія дизайну чи приватний дизайнер: кому довірити інтер’єр

студія дизайну інтер'єруЯкщо задумавши робити ремонт, Ви хочете мати професійно підготовлений дизайн проект своєї квартири (дачі, офісу), то набираєте в пошуковій системі фразу «дизайн інтер'єру», і на екрані комп’ютера отримуєте безліч пропозицій послуг дизайнерів інтер'єру.

Перед Вами постає нове запитання: «Як з цього різноманіття пропозицій вибрати потрібного виконавця?» Для початку всіх виконавців слід поділити на дві групи: студії дизайну і приватні дизайнери. Які переваги і недоліки в кожного варіанту?

 

Якщо ми оберемо приватного дизайнера

  • Безпосереднє спілкування з виконавцем проекту. Вже з перших хвилин Ви починаєте спілкування безпосередньо з людиною, чиї саме роботи Ви оцінили на сайті і набрали саме цей номер телефону.
  • Індивідуальний дизайн проект . Тут все можна сказати однією фразою: приватний дизайнер працює на своє ім'я, дизайнер від фірми - на ім'я дизайн-студії. Паралельно приватний дизайнер, як правило, веде не більше двох-трьох проектів.
  • Недорогий дизайн проект. Вартість однієї і тієї ж роботи у приватного дизайнера набагато нижче, ніж в дизайн-студії. Це обумовлено тим, що приватний дизайнер працює на себе і його витрати набагато менше ніж у фірмі, де штат складається не тільки з дизайнерів, а й того ж секретаря, менеджера, бухгалтера, директора і т. д.
  • Можливість поетапної оплати. Дизайн-студії, як правило, вимагають передоплату у розмірі 50% і більше від повної вартості проекту. Більшість приватних дизайнерів працюють за індивідуальною схемою.
  • Зручний для Вас час зустрічей. Приватний дизайнер працює на себе і має гнучкий графік. Домовитися з приватним дизайнером на зручний саме Вам час, як правило, не складає особливих труднощів.

Якщо ми обираємо студію дизайну

  • Робота з фірмою, або дизайн-студією, в першу чергу дає Вам великі, в порівнянні з приватним дизайнером, гарантії фінансової безпеки і наявність чіткої юридичної відповідальності виконавця за прийняті на себе зобов'язання.
  • Другим фактором на користь дизайн-студій є іміджевий хід. Якщо Ви можете собі дозволити розщедритися на кілька тисяч доларів більше для того, щоб мати можливість «козирнути» відомим дизайнерським брендом, - краще зверніться в відому і розкручену дизайн-студію.
  • Якщо у Вас стислі терміни і велике замовлення, наприклад адміністративна будівля з безліччю кімнат під офіси, - це вагомий аргумент щоб віддати перевагу роботі з великим дизайнерським бюро.

І, наостанок, важлива порада: неважливо який варіант Ви обрали, якщо на перших зустрічах Ви відчуваєте, що дизайнер Вас явно не розуміє, або надмірно нав'язливий зі своєю ідеєю проекту, який Вам не до душі, - не соромтеся і не лінуйтеся перервати Вашу співпрацю і звернутися до іншого дизайнеру. Пам'ятайте, що від якісної і відповідної до Ваших очікувань роботи дизайнера залежить той інтер'єр, який буде щодня оточувати Вас в найближчі роки у Вашій квартирі або заміському будинку. А значить і Ваш затишок і душевний спокій.