Главная arrow Полезные советы arrow Анкерні болти


Анкерні болти

З появою технології кріплення, саморізи і цвяхи потроху відходять у минуле. На даний момент, для того щоб закріпити щось до поверхні стіни, набагато краще застосовувати анкерні болти - деталі з металу, спеціально зроблені для кріплення об'єктів до твердих поверхнях. Про цієї технології і піде мова в цій публікації.

Що таке анкерний болт

Анкерний болт - виріб з металу, спеціально розроблене для вдосконаленого кріплення об'єктів до твердих поверхнях. Сенс його роботи дуже простий: анкерний болт ставиться в основу (наприклад в стінку), всередині якого він розпирається і надійно фіксує об'єкт, виключаючи ймовірність випадання. А придбати fнкерні болти можна на сайтi profifix

Усередині кожного анкера є спеціалізована різьблення, в яку потрібно ввернути саме кріплення. Анкери міцно завоювали популярність як в ремонті готових приміщень, так і під час будівництва нових. Головні причини їх популярності це надійність і легкість монтажу.

Анкерні болти здатні повністю замінити традиційні саморізи і цвяхи в плані функціональності. Цей кріплення найкраще підходить для таких твердих поверхонь, як бетон, цегла або гіпсокартон. Не має значення, як великий масштаб роботи - повісити полку для книг, картину або цілу шафу, анкерні болти - хороша заміна, підходить навіть для монтажу підвісної стелі.

 

Робочі інструменти

Для роботи з анкерними болтами потрібен певний інструментальний набір, а саме: дриль з набором свердел різноманітного діаметру; молоток; ключ ріжкового типу; Під час роботи з більш твердими поверхнями, наприклад бетоном, дриль необхідно поміняти на перфаратор, а свердла обов'язково застосовувати з напиленням.

Установчий процес анкера

Щоб встановити анкерний болт, потрібно застосовувати свердло того ж діаметру, як і у болта. Висвердливши рівне отвір, вставте анкерний болт, не розбираючи його (демонтувати можна лише анкерні болти, з встановленої на них гайкою, в будь-який інший ситуації це дуже не рекомендується). Встановивши анкерний болт, повільно вкручуйте його за годинниковою стрілкою в тверду поверхню. При підборі кріплення, вкрай важливо взяти до уваги вихідний вага конструкції, будь то полку або шафа. Анкерний болт повинен відповідати як за довжиною, так і в діаметрі.