Главная arrow Полезные советы arrow Як вибрати хороші міжкімнатні двері?


Як вибрати хороші міжкімнатні двері?

Внутрішньокімнатні двері-важлива інтер'єрна частина. Двері розставляють наголоси, додають закінченості, поєднуються з обстановкою. Сьогодні існує багато видів внутрішніх дверей: за стильовим рішенням, матеріалами, конструкції. У даній публікації ми розберемо, на які характеристики звернути власну увагу під час вибору дверей. А якщо ви бажаете купити темні вхідні двері київ, переходьте на сайт alldoors.com.ua. 

Дизайн і стиль

Внутрішньокімнатні двері-інтер'єрна частина, тому на перше місце ми ставимо зовнішній вигляд. Дизайн дверей складається з декількох пунктів:

  • фактура обробки-гладка, шорстка, матова, глянцева, "під дерево" ," під бетон"
  • колір покриття - дуже популярні світлі двері, потім темні, меншим дуже популярні різнокольорові варіанти (червоні, сині, зелені)
  • малюнок-геометричні лінії, традиційні візерунки, відсутність малюнка, мотиви з рослинністю, різні конфігурації вставок скла
  • невидимі двері-двері, які повністю зливаються з поверхнею стіни і не відразу помітні в інтер'єрі
  • двері під стелю - варіант в класичному стилі зовнішніх дверей - приблизно 2000 мм, іншими словами до стелі залишається відстань, цікавий сучасний варіант - двері висотою на всю стінку.

Різновиди дверей

  1. Фанеровані двері-прекрасний варіант для квартир в місті. Діапазон цін від 4000 р. до 20000 р. По дизайну дуже різноманітні. За конструкцією можуть бути збірними, фільончастими, зі склом триплекс. Внутрішнє наповнення подібних дверей переважно з масиву хвойних порід або LVL бруса дуже високої міцності. Шпон клеїться на підкладку з деревоволокнистої панелі середньої щільності – матеріал з дуже стійкими розмірами, в тому числі при зміні вологи і температур, а основне, безпечний в плані екології. Зрозуміле питання: а для чого він взагалі необхідний? Вся справа власне в сталості його розмірів, це оберігає зовнішній шар для декору шпону від тріщини і відшарування.
  2. Фільончасті-дуже затребуваний тип. Основу двері становить каркас, на який кріпляться декоративні вставки. Їх називають фільонки. Сам каркас роблять з цілісного або клеєного профільованого бруса. Він у відповіді за міцність всієї конструкції. Матеріалом для фільонок послужать фанера, скло, пресований папір або справжнє дерево. Вставки можуть бути різних видів і розмірів: наплавні, об'ємні, плоскі і т. д. за їх допомогою можна створити будь-який дизайн і вибрати внутрішньокімнатні двері так, щоб вони максимально вписувалися в рішення інтер'єру;
  3. Щитові ( каркасні) – Основа конструкції-каркас з дерева (з бруса або масиву), який обшивається деревоволокнистими плитами середньої щільності з двох сторін, а простір між ними наповнюють ізоляцією або спеціальним стільниковим матеріалом. Зверху виріб покривають ламінатом, шпоном або полівінілхлоридною плівкою, для оздоблювальних робіт застосовуються декоративні матеріали, візерунок, рифлення поверхні т.д. дуже надійними вважаються конструкції, зроблені з клеєного шпону або євробруса. Цілісний брус менш стійкий до вологи, впливу негативних моментів, а по закінченню певного часу пересихає.